Algemeen

Geitenkazen winnen prijzen

Hollandse geitenkazen deden het goed op de International Cheese Awards, het jaarlijks terugkerende prestigieuze kaasconcours, gehouden in Nantwich (Verenigd Koninkrijk) eind juli.

Dit kaasevenement haalde een nieuw record met 5.000 kaas- en zuivelproduct inschrijvingen afkomstig uit de gehele wereld. Nederland leverde een mooi aantal geitenkazen die meedongen naar de prijzen. De categorie ‘kaas van 100 procent geitenmelk, geproduceerd buiten het Verenigd Koninkrijk’ werd een waar Nederlands feestje. De Chevretta Oud van Treur Kaas won goud. De Sikkepit van Klaver Kaas kreeg twee gouden onderscheidingen, een zilveren en een bronzen. De Vleitegeit van Klaver kaas werd met brons bekroond.

Verse geitenkazen
Bettinehoeve in Etten-Leur kwam met vier awards thuis. De kaasmakerij kreeg goud voor de verse geitenkaas naturel in voorgesneden schijfjes (categorie vegetarische kaas – zachte kaas, geproduceerd buiten het Verenigd Koninkrijk). In diezelfde categorie won de Bettine spread, de smeerbare verse geitenkaas naturel, de tweede plek. Ook won de verse geitenkaas met honing van Bettine goud in de categorie ‘Kaas – elke variant die zoete additieven bevat, zachte kaas geproduceerd buiten het Verenigd Koninkrijk’. Deze zoete geitenkaas-variant viel vorig jaar ook in de prijzen. Verder was er nog een zilveren award voor de Bettine verse geitenkaas met kruiden.

En nog meer
Een zilveren award was er voor Henri Willig (categorie geitenkaas met additieven) met een oude geitenkaas. De Hommage blue, een blauwschimmel geitenkaas van Veldhuyzen Kaas kreeg een gouden award toebedeeld (categorie blauwschimmel geitenkaas).
Voor de Boer’n Trots Honing geitenkaas die wordt gemaakt op landgoed Kaamps in Overijssel was er een bronzen award in de categorie Beste nieuwe zuivelproduct. Tijdens de bereiding van deze kaas wordt een beetje honing toegevoegd aan de wrongel en hij wordt gewassen met honing.
Friesland Campina won zilver in de categorie speciale kaas met de jonge geitenkaas Cablanca.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief