Algemeen

Kwart van Q-koortspatiënten kwam in financiële problemen

Eén op de vier Q-koortspatiënten is in financiële nood gekomen door de ziekte. Dat is een van de kerncijfers die op 20 juni op het Brabantse provinciehuis in Den Bosch worden gepresenteerd bij de jaarlijkse ‘Dag van de Q-koortspatiënt’.

De cijfers staan in een boek waarin het beeld wordt geschetst van meer dan 600 patiënten. Met het boek wil de Stichting Q-support hardere kerncijfers geven over de gevolgen van Q-koorts. De conferentie wordt gehouden om aandacht te vragen voor patiënten. Bij de conferentie waren medici, patiënten, bestuurders en media aanwezig.

Stichting Q-support heeft onlangs voor de derde maal de mogelijkheid voor het aanvragen van financiële ondersteuning voor onderzoek naar Q-koorts geopend. Inleveren van een onderzoeksvoorstel kan tot en met 17 augustus 24.00 uur. Meer informatie over de voorwaarden is te vinden op de website van de organisatie. (AgriHolland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief