Algemeen

Amalthea ontvangt oorkonde Hollandse Geitenkaas

Geitenkaasproducent Amalthea uit Rijen heeft de oorkonde voor Hollandse Geitenkaas ontvangen. In 2015 heeft de Nederlandse geitensector van Brussel een bijzondere onderscheiding ontvangen: de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) voor Hollandse Geitenkaas. De Europese status van BGA zorgt voor de bescherming van de traditie en kwaliteit van Hollandse Geitenkaas.

Bij de marktintroductie van het BGA-logo in Berlijn in januari dit jaar, heeft Staatssecretaris van Dam van Economische Zaken persoonlijk de oorkonde ondertekend. Hiermee wordt volgens de Nederlandse Geitenzuivel Organisatie (NGZO) blijk gegeven aan de waardering van de producenten, voor hun rol bij de instandhouding van Nederlands erfgoed.

De NGZO is namens de geitenkaasproducenten de zogeheten dossierhouder van de BGA voor Hollandse Geitenkaas. Voor de voorzitter van de NGZO, Nico Verduin, was een bijzonder genoegen de oorkonde met de handtekening van Van Dam, symbolisch uit te kunnen reiken aan één van de initiatiefnemers en voorzitter van de projectgroep ‘BGA’: Cees Verstijnen, algemeen directeur van geitenkaasproducent Amalthea B.V. in Rijen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief