Algemeen

Dodental door Q-koorts bijgesteld van 26 naar 74

Er zijn bijna driemaal zoveel mensen aan Q-koorts overleden als tot dusverre werd aangenomen: niet 26 maar 74. Het gaat om patiënten die na de uitbraak van de epidemie in 2007 de levende bacterie in hun lichaam met zich mee zijn blijven dragen. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De chronische variant van de Q-koorts kan ernstige hart- en vaatproblemen veroorzaken met de dood als gevolg. Ziekenhuizen hebben inmiddels een database met 430 chronische patiënten van wie er 65 aan de chronische variant van Q-koorts zijn overleden. Van de patiënten met chronische Q-koorts is 60% afkomstig uit Noord-Brabant.

Annemieke de Groot, directeur van Q-support, vindt dat artsen er alert op moeten zijn dat een infectie met de Q-koortsbacterie langdurig problemen kan veroorzaken. Met de juiste behandeling kan worden voorkomen dat chronische vorm van Q-koorts, niet te verwarren met de acute variant of het niet-levensgevaarlijke vermoeidheidssyndroom QVS, alsnog fataal uitpakt. (AgriHolland / Brabants Dagblad)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief