Algemeen

Afwisselende onderwerpen tijdens symposium Nationaal Geiten Event

Het programma van het symposium dat tijdens het Nationaal Geiten Event wordt gehouden, is bekend. Het bestaat uit twee interessante sprekers en afwisselende onderwerpen die in de workshops aan bod komen. Dagvoorzitter van het symposium is Karin van der Toorn, programmaleider Duurzame GeitenZuivel Keten.

Het Nationaal Geiten Event, een dag voor alle geitenliefhebbers, bestaat onder andere uit een symposium dat speciaal voor professionele geitenhouders wordt georganiseerd. Hoofdsprekers zijn Angus Wielkepolski en Bas Haring. Wielkepolski is geitenhouder in Engeland en komt vertellen over zijn bedrijfsstrategie. Met name de afzet van geitenmelk die hij zelf in de hand hield, zal aan bod komen in zijn verhaal. Haring is wetenschapper en filosoof. Hij probeert die twee te combineren en doet zo bijzondere ontdekkingen, die hij met de nodige humor kan vertellen.

Workshops: voor elk wat wils
Als deelnemer aan het symposium kun je ook twee workshops volgen. Je kunt een keuze maken uit een workshop over darmgezondheid bij geiten (spreker is Cor Arts van Arts Food Products), over het samenspel tussen voer, boer en vee (spreker is Ward Arts van Agrifirm), over het optimaal melken van geiten (spreker is Johan Grolleman, melkwinningsspecialist), over de kracht van pr via social media (spreker is Caroline van der Plas, initiatiefnemer van BoerburgerTweet) en over de toekomstige kansen en bedreigingen van de geitensector (spreker Clemens van der Aa van Rabobank). Meer over deze workshops en het symposium, zoals tijden en kosten, kun je vinden op www.geitenevent.nl.

Nog meer te doen
Naast het symposium kent het Nationaal Geiten Event nog twee onderdelen; een expo en de Nationale Geitenkeuring. De expo is een beurs waar zo’n 40 bedrijven die bezig zijn in de geitensector hun producten en diensten laten zien. (Een lijst vind je op www.geitenevent.nl.) Bovendien is er een familieplein ingericht waar je naar hartenlust kunt kijken, snuffelen en proeven. Op de Nationale Geitenkeuring zullen acht verschillende geitenrassen te zien zijn. Zes daarvan dingen mee naar de titel mooiste geit en mooiste lam van het land. De expo en de keuring zijn vrij toegankelijk.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief