Algemeen

Uitreiking Duurzaamheidsprijs op Nationaal Geiten Event

De Duurzaamheidsprijs  zal op zaterdag 10 september uitgereikt worden aan de geitenhouder op wiens bedrijf de geiten de hoogste gemiddelde leeftijd halen. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt vergeven. De uitreiking van de prijs is een onderdeel van het programma van het Nationaal Geiten Event 2016.

De Duurzaamheidsprijs wordt uitgereikt door Jeannette van de Ven, voorzitter van de LTO-vakgroep Melkgeitenhouderij. Het gaat bij de prijs om de hoogste gemiddelde leeftijd van melkgeiten bij afvoer van het bedrijf.
De Duurzaamheidsprijs vloeit voort uit het symposium dat tijdens het Nationaal Geiten Event wordt georganiseerd en dat het thema draagt ‘Hoe melken we gezamenlijk de geiten in 2025?’. LTO is organisator van dit symposium. In de geitensector wordt op dit moment op allerlei vlakken aan duurzaamheid gewerkt binnen de Duurzame GeitenZuivel Keten (DGZK). Karin van der Toorn, programmaleider van de DGZK, heeft als dagvoorzitter ook een belangrijke rol tijdens het symposium.

De uitreiking van de Duurzaamheidsprijs vindt plaats om 16.30 uur op zaterdag 10 september 2016 in de IJsselhallen in Zwolle tijdens het Nationaal Geiten Event.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief