Algemeen

‘Mensen met risico op Q-koortsbesmetting moeten gerichter worden opgespoord’

Mensen die het risico lopen om Q-koorts op te lopen moeten gerichter worden opgespoord. Daartoe roep het provinciebestuur van Noord-Brabant op.

Nu wordt nog te vaak de diagnose Q-koorts gemist. Daardoor bestaat het risico dat mensen een verkeerde behandeling krijgen. Het provinciebestuur van Noord-Brabant roept minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op om in actie te komen. De brief is ook ondertekend door patiëntenvereniging Q-uestion, stichting Q-Support, de Radboud Universiteit en het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen.

Nog steeds overlijden mensen als gevolg van chronische Q-koorts, constateren de opstellers van de brief. “Dat is onwenselijk en onnodig. We mogen verwachten dat er in het belang van de volksgezondheid maatregelen worden genomen door het opsporen en benaderen van risicogroepen die chronische Q-koorts kunnen hebben.” De partijen willen ook dat Schippers een onafhankelijk onderzoek begint naar de wijze waarop de overheid is omgegaan met de hulpverlening aan de slachtoffers van de Q-koorts uitbraak. (AgriHolland / BN/De Stem)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief