Algemeen

Bokken uit brandende stal in Hoogland gered

Door snel ingrijpen van een buurman zijn er geen dieren omgekomen bij een brand die in de middag van 25 september woedde in een loods en aangrenzende bokkenstal in Hoogland bij Amersfoort.

De buurman wist de dieren naar buiten te dirigeren. Ook schakelde hij de hulpdiensten in, die wisten te voorkomen dat de naastgelegen stallen met honderden melkgeiten en jonge dieren erin ook vlam vatte. Daarmee werden in totaal circa 1.000 geiten gered van de vuurdood. Geen van de dieren hield nadelige gevolgen over van de brand.

De loods waarin stro werd opgeslagen en machines en trekkers gestald werden en de aangrenzende bokkenstal gingen in vlammen op, de nabij gelegen woning bleef dankzij de inspanningen van de brandweer bewaard. Er is bij de brand asbest vrijgekomen, maar de asbestdeeltjes zijn niet verder verspreid dan het erf van het geitenbedrijf en er is geen gevaar voor de omgeving, aldus de brandweer. De brand is mogelijk ontstaan door hooibroei. Nader onderzoek moet uitwijzen of dat daadwerkelijk het geval is. (AgriHolland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief