Algemeen

Keniaanse boeren in Nederland

Een delegatie boeren uit Kenia en Oeganda komt van 1 tot 7 november naar Nederland om hier kennis te maken met de agrarische sector. Caroline Mugo is oprichter en eigenaar van Techfarm Travel en organiseert deze reis voor de Kenianen. Zij neemt de groep mee op hun reis door Nederland.

“Het ultieme doel van deze reis is om Kenia een betere plek te maken, waar melk en andere landbouwproducten duurzaam worden geproduceerd. Duurzaam betekent dan een rijke bodem, gezonde dieren, een goed inkomen voor de boeren en gezonde melk zonder chemicaliën”, vertelt Mugo.

Geitenhouders extra aandacht

Tijdens de reis door Nederland bezoeken de Keniaanse boeren bedrijven in de tuinbouw, melkveehouderij en geitenhouderij. Keniaanse geitenhouders krijgen op deze reis extra aandacht, omdat er een grote kennisbehoefte is aan het houden van melkgeiten, melk en toegevoegde waarde. “Ik zou heel graag zien dat Keniaanse geitenhouders leren van de Nederlandse boeren en zo het gat kunnen dichten. De vraag naar geitenmelk in Kenia en het oosten van Afrika is erg groot, er zijn maar enkele geitenhouders en er is weinig informatie over het houden van geiten voor de melk in dit deel van de wereld”, aldus Mugo. “Ik zou willen dat Nederlandse geitenhouders kunnen investeren in onze regio. We hebben behoefte aan veel informatie over geitenmelk, want we kunnen op dit moment de markt niet bevoorraden.”

Mugo zou graag in contact komen met Nederlandse geitenhouders, ook met hen die meer over de geitenhouderij in Kenia willen weten. Zij kan je in contact brengen met Keniaanse boeren. Voor contact met Caroline Mugo: +254 722 427 402 of e-mail met: Carol@techfarmtravel.com

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over: Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief

Geitenhouderij archief

Blader in de archieven