Melken

Goedkoper melken door Agriheat

De Agriheat-boerderijboiler is ontworpen voor het verhitten van water waarmee melkleidingen, melkrobots en de melktank gereinigd worden. Bedenker is Johannes Hut, zijn bedrijf Reheat heeft inmiddels duizend melkveebedrijven voorzien van een Agriheat. Nu zijn de geitenhouderijen aan de beurt.

GH2-16_productinfo_agriheat_resizeDe Agriheat-boerderijboiler heeft een gesloten boilervat met daarop bevestigd de Agriheat HR-geiser. Deze geiser verwarmt het HR-boilervat naar een temperatuur van 55 graden. Dit warme water kan worden­ aangewend voor algemeen gebruik en het voorspoelen van de melkleiding en melktank. Daarnaast kan met de Agriheat HR-geiser water met een temperatuur van 85 graden worden geproduceerd. Het verwarmen naar 85 graden gebeurt alleen voor de hoofdreiniging van de melkleidingen, melkrobots en de melktank. De boiler blijft stil.

De gasbesparing die het systeem ten opzichte van een traditioneel direct gestookt gasboilersysteem realiseert, ligt volgens Reheat tussen 30 en 60 procent. De levensduur van de boiler is langer dan die van de traditionele boilers door de lagere bewaartemperatuur, waardoor nauwelijks kalkafzetting plaatsvindt. De voordelen waren voor maatschap Veldman uit het Friese Wijckel reden genoeg om begin 2012 een boerderijboiler aan te schaffen. “We hebben bij de start van ons bedrijf gekeken bij het bedrijf waar al een boerderijboiler gebruikt werd. Met name het feit dat de boiler alleen het water verhit wanneer het echt nodig is, sprak ons aan. Hij is iets duurder dan een ‘gewone’ boiler, maar de gasbesparing maakt een hoop goed.”

Dit is een rectificatie van het bericht dat in Geitenhouderij april 2016 is gepubliceerd. In dat bericht is per abuis foutieve informatie verstrekt.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief