Melken

Grote stijging vet en eiwit voor familie Guichelaar

De familie Guichelaar uit Elim (Dr) kreeg deze week de ForFarmers Agroscoopbokaal uitgereikt in de sector melkgeiten. Jan-Harm en Trinette realiseerden de grootste stijging in kilogrammen vet en eiwitproductie van de ongeveer 70 Agroscoop-melkgeitendeelnemers.

Yvon Jaspers was aanwezig om de winnaars van de bokalen toe te spreken. Elk jaar deelt ForFarmers deze prijs uit aan een ondernemer die binnen zijn sector uitzonderlijk heeft gepresteerd. Het melkgeitenbedrijf van de familie Guichelaar zit al jaren in de top 10 hoogste kg vet en eiwitproductie van ForFarmers, en binnen die top hebben zij in de laatste vijf jaar de grootste stijging gerealiseerd. In 2016 steeg de vet- en eiwitproductie met 10 procent ten opzichte van het gemiddelde over de vier jaar daarvoor. De 480 melkgeiten produceerden het afgelopen jaar 112 kg vet en eiwit. Daarnaast nemen ze een tweede positie in op voerwinst.

Jan-Harm en Trinette Guichelaar vertelden na het in ontvangst nemen van de prijs dat ze best een klein beetje trots zijn. “We hebben maar een klein bedrijf, maar zijn er trots op dat we dit samen binnen 10 jaar hebben opgebouwd en dat we hier met onze 2 zoons mogen en kunnen werken.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief