Gezondheid

GD zoekt deelnemers ontwikkeling diergezondheidsmonitoring geit

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) is op zoek naar geiten- en schapenhouders die mee willen werken aan een project waarin inzicht verkregen wordt in de diergezondheid op het eigen bedrijf op basis van specifieke kengetallen.

Momenteel is de GD bezig met het project. De deelnemende geiten- en schapenhouders kunnen de kengetallen vergelijken met een referentiekader van vergelijkbare bedrijven. Voor de ontwikkeling van de kengetallen zoekt de GD nu deelnemers.

Als een geiten- of schapenhouder interesse heeft om mee te doen vraagt de GD toestemming om I&R-data (RVO) en de bij GD beschikbare data voor dit specifieke doel te mogen gebruiken. Een vereiste is hierbij dat de houder I&R goed op orde heeft. Daarnaast wordt gevraagd deel te nemen aan een korte digitale enquête voor aanvullende gegevens. Aan het einde van het project (1e kwartaal 2018) krijgt de geiten- of schapenhouder een eigen bedrijfsoverzicht.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief