Management

RVO.nl verzoekt geitenhouders I&R-registratie te controleren

Voor Geitenhouders komt er een mogelijk om zonder extra koster de registratie van Geiten in het I&R systeem up to date te maken. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Alle geitenhouders krijgen op zaterdag 4 november een brief met het verzoek hun I&R registratie te controleren. Als eerste ontvangen de geitenhouders met meer dan 50 dieren een brief. In de weken daarna worden de houders aangeschreven die minder dan 50 dieren houden. Dit is de grootste groep, circa 28.000 veehouders. Tot slot krijgen de ondernemers die wel een UBN hebben maar geen dieren houden een brief.

In de brieven staat hoe de controle en eventuele wijzigingen kunnen worden doorgevoerd. Ook zal RVO.nl voorbeelden meesturen. Geitenhouders die gebruik maken van een managementsysteem zullen in overleg met de leverancier van het systeem moeten kijken welke stappen zij moeten nemen. RVO.nl brengt voor meldingen geit die buiten de wettelijke termijn worden geregistreerd in de periode van 1 november 2017 tot 1 januari 2018 geen kosten in rekening. Ook de herstelmeldingen zijn gratis. Voor het doen van geboorte-, aanvoer- en importmeldingen geldt het gebruikelijke tarief. (AgriHolland / RVO.nl)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief