Lammeren

Bio Goat Meat: Voet aan de grond met boklamsvlees

Met boklamsvlees meer voet aan de grond krijgen en de bokjes die biologisch worden afgemest ook biologisch afzetten. Dat is het doel waarmee de Coöperatie Bio Goat Meat vorige week is opgericht. Bio-geitenhouder Heinie Alting is benoemd tot voorzitter.

“De bio-geitenhouders gaan een deel van de geboren bokjes biologisch opfokken en de coöperatie biedt hen ondersteuning bij de logistiek, slacht en afzet”, vertelt Alting.

Qua afzet richt de coöperatie zich op horeca, groothandels en (boerderij)winkels. “Het is zonde dat dit vlees vaak naar Zuid-Europa gaat. Daarom willen wij afzet op de Nederlandse markt creëren. Voor de Chevons gaat dit al vrij redelijk, mede dankzij proeverijen die we georganiseerd hebben. We krijgen goede reacties van koks die het uit hebben geprobeerd. Het vlees zit qua smaak en textuur tussen rund en wild in.

Chevon en Capretto

Bio Goat Meat biedt twee soorten vlees aan: Capretto en Chevon. De eerstgenoemde is vlees van een jong dier van 10 kilo en Chevon-vlees komt van bokjes van ongeveer 35 kilo. “We zoeken hier nog markt voor en het begint al een beetje te lopen. Er is momenteel nog meer vraag naar het Chevon-vlees dan naar Capretto. Dit is ook wel logisch, aangezien dit om heel jonge dieren van ongeveer een maand oud gaat. Voor het Chevon-vlees zijn de dieren tussen de 7 en 9 maanden oud wanneer ze naar de slacht gaan. Aan de andere kant is het wel lastiger om de bokjes zoveel maanden te houden, hoe maken we de huisvesting bijvoorbeeld geschikt voor de hoorns van de bokken?”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Lammeren
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief