Algemeen

Geen bouwstop voor geitenhouderij Overijssel

De Overijsselse Provinciale Staten zien geen reden om de geitenhouderij aan banden te leggen. Dat meldt RTV Oost. De Staten baseren zich op een gezondheidsanalyse van de GGD waarin wordt geschat dat 400 mensen jaarlijks extra risico lopen op een longontsteking omdat ze in de buurt van een geitenbedrijf wonen.

PVV, CDA, VVD, D66, ChristenUnie en SGP benadrukken dat het gaat om een schatting en dat je daarom voorzichtig moet zijn met het nemen van ingrijpende maatregelen. De oppositiepartijen SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA en 50Plus willen wel onmiddellijk maatregelen na aanleiding van de GGD-analyse. D66, VVD en CDA pleiten ervoor om het contact tussen geitenhouders en hun buren beter te maken. Zo heeft de provincie een speciaal team dat dit contact kan verbeteren en bij bedrijven kan aandringen op het nemen van maatregelen, wanneer de buurt daarom vraagt.

De provinciale politiek nam vandaag nog geen besluiten. Die worden in maart genomen bij de plenaire vergadering van Provinciale Staten. (RTV Oost)

 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief