Management

Belastingdruk verlagen met hybride BV-structuur

Om meer geld in het bedrijf beschikbaar te houden kan het opzetten van een hybride BV-structuur een oplossing zijn. Dat zegt Paul Vernig, belastingadviseur bij Alfa accountants en adviseurs in Barneveld, in Geitenhouderij 4-2018.

Meer geitenhouders zullen meer inkomstenbelasting gaan betalen volgens de adviseur. Dat komt doordat de bedrijven groeien, of doordat ze bij dezelfde opbrengsten minder kosten hebben. Om ondanks dat de belastingdruk te verlagen, kan het opzetten van een hybride BV-structuur uitkomst bieden. In dat geval gaat de ondernemer een VOF aan met de eigen BV. Een goede verdeling van de winst tussen de vennoot-BV en de vennoot-ondernemer kan er nu voor zorgen dat de totale belastingdruk lager is dan wanneer de onderneming volledig voor rekening van de BV wordt uitgeoefend.

Vernig benadrukt dat het wijzigen van de onderneming naar een hybride structuur wel maatwerk vraagt. “Want het beoogde voordeel kan zomaar omslaan in een groot nadeel als niet voldoende aandacht wordt besteed aan een aantal zaken.”

Lees meer hierover in Geitenhouderij 4 van 2018.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief