Fokkerij

Instructiebijeenkomst Witte geiten

In 2018 heeft de NOG vier instructiebijeenkomsten georganiseerd voor de keurmeesters en inspecteurs. Na evaluatie is besloten dat de oorspronkelijke scholingsdag op de eerste zaterdag van mei blijft bestaan.

Het is de rol en verantwoordelijkheid van de fokcommissies om de eenheid en wisselwerking tussen de keurmeesters en inspecteurs onderling te verbeteren. Fokcommissie Witte Geiten pakt dit op en organiseert op zaterdag 2 februari 2019 een instructiebijeenkomst bij fok- en melkgeitenhouderij Dijkhoeve in Rhenen. Aanvang om 10 uur bij Roelof van Dijk die in zijn melkerij ook stamboekgeiten en -bokken heeft en sinds enkele jaren met dieren naar keuringen gaat. De rasspecialist van de Witte geiten, Herman Hoekstra, zal de bijeenkomst leiden.

De keurmeesters en inspecteurs ontvangen een uitnodiging met het programma voor de instructiedag met Witte geiten. De commissie hoopt op een goede opkomst met interesse voor het Witte ras.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief