Melken

34 miljoen liter geitenmelk in Verenigd Koninkrijk

De geitensector in het Verenigd Koninkrijk produceert net geen 34 miljoen liter melk. Dat lezen we op de website van de International Goat Association.

Hoewel het officiële aantal op dit moment zo’n 90.000 geiten is, bevat de  melkgeitensector in het Verenigd Koninkrijk in werkelijkheid tussen 40.000 en 45.000 geiten die minder dan 34 miljoen liter melk produceren. De rest van de dieren hebben geen commercieel nut of worden als hobbydieren gehouden.
De gemiddelde grootte van geitenbedrijven is tussen 700 – 1.000 geiten.

Markt
Verse gepasteuriseerde geitenmelk bezet de eerste plek als het gaat om de zuivelmarkt in het Verenigd Koninkrijk en is groter dan kaas en yoghurt. Toch omvat het slechts een klein deel van de totale zuivelsector in het land, enkele procenten. Het merendeel van de geitenkazen die in het Verenigd Koninkrijk worden gemaakt, is gemaakt met geïmporteerde melk, vooral uit Nederland en België. Ook wordt een groot deel van de geitenkaas geïmporteerd uit Frankrijk.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief