Melken

Bokaal voor de Botterschuur

Geitenhouderij de Botterschuur van de familie Westerlaken uit Rijswijk (NB) heeft de Agroscoopbokaal Geiten 2018 gewonnen die ForFarmers jaarlijks uitreikt.

Gemiddeld over de laatste zes jaar heeft de familie Westerlaken het laagste verbruik van krachtvoer- en krachtvoerachtigen per 100 kg meetmelk onder alle deelnemers van Agroscoop, namelijk 49,57 kg. De voerleverancier reikt de Agroscoopbokalen uit om ondernemers te onderscheiden voor hun (technische) prestaties op het gebied van duurzaamheid. Volgens geitenspecialist Jan de Kort gaat het lage krachtvoerverbruik op het bedrijf van Alex en Wilma Westerlaken samen met een hoge productie van melk uit ruwvoer. In 2017 noteerden de ondernemers 1.335 kg melk per geit met 4,19%vet en 3,46% eiwit en 1.002 kg vet en eiwit per geit per jaar. Het ruwvoer produceren de ondernemers op eigen land, wat door ForFarmers ook als duurzaam wordt beoordeeld.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief