Fokkerij

Merilla-bokken aan kop in Oostenrijk

De nieuwste indexlijst in Oostenrijk wordt gedomineerd door dieren van maatschap Meekma-Van der Meer uit Deinum. Bij de bokken bezetten de Merilla’s de volledige top vijf, bij de geiten komt de lijstaanvoerster uit Deinum.

Bij de bokken gaat aan kop Merilla Elvis (Merilla Berlijn x Merilla 4489) uit Merilla Alie H6705 met een GZW (Gesammtzuchtwert = totaalfokwaarde) van 125 punten. Gevolgd door:

  1. Merilla Adema (M. Sido x Ch. Bronaled) GZW 124
  2. Merilla Burton (B. Joost x M. Sido) GZW 124
  3. Merilla Henry (M. Berlijn x M. Marten) GZW 122
  4. Merilla Farwest (M. Frost x H. Russel)GZW 120.

De plekken zes tot en met negen worden ingenomen door Oostenrijkse bokken, terwijl op tien weer een Merilla-bok staat. Verderop staan nog negen Merilla’s in de lijst, allemaal bij de eerste vijftig van de 93 bokken met een fokwaarde van meer dan 100 punten. In de lijst ook nog drie andere Nederlandse bokken.

Bij de geiten voert de vijfjarige Flora (in Deinum geboren als Merilla Femke 43066) de lijst aan. Zij is een dochter van Merilla Sido (fokwaarde 142). Haar volle zus loopt in Deinum en heeft inmiddels 6.000 kg melk geproduceerd.

Bij de ki

De bokken Merilla Adema en Merilla Farwest zijn in Oostenrijk bij de ki gestationeerd. Van deze bokken is al veel sperma geëxporteerd. “Ik heb een goeie prijs voor die bokken gehad, maar dat ze het in Oostenrijk zo goed doen is nog veel mooier”, zegt Klaas Sjoerd Meekma. Waarschijnlijk gaan er weer bokken vanuit Deinum naar Oostenrijk.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief