Algemeen | Lammeren

Studiedag lammeren voeren

Op donderdag 10 september 2020 organiseert vakblad Geitenhouderij een studiedag over individueel en beperkt melk voeren aan lammeren.

Een pasgeboren lam is een fragiel dier en het vergt inspanning en geld om haar uit te kunnen laten groeien tot een goede melkgeit. Hoe kun je dat in de praktijk het beste aanpakken? Deelnemers aan de studiedag kunnen daar met bijdragen van opfokspecialisten Laura Surink (Trouw Nutrition), Henk van der Horst (Denkavit) en Roy Maar (Alpuro Breeding) achterkomen. Het drinkgedrag van het lam komt ter sprake, evenals de verschillende methodes van melk verstrekken en het aanbieden van ruw- en krachtvoer.
Familie Reimert uit Mariënheem verstrekt nu een jaar automatisch en individueel melk aan hun lammeren, en zij delen hun bevindingen. Tot slot zullen drinkautomatenfabrikanten Holm & Laue en Urban hun kennis delen en ons op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen rondom drinkautomaten.

Aanmelden

Hier kun je je aanmelden voor deze studiedag.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenLammeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief