Algemeen

Aanvraag naar openbaarmaking Gelderse geitenaantallen

Omroep Gelderland heeft bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dieraantallen van veehouders in Gelderland opgevraagd. Dat meldt de RVO. Het gaat onder andere om adresgegevens van geitenhouderijen en de aantallen geiten op die bedrijven.

Omroep Gelderland heeft twee Wob-verzoeken (Wet openbaarheid bestuur) ingediend. Omdat het om uitstootgegevens gaat, moet het ministerie van LNV de gegevens openbaar maken. Gelderse veehouders kunnen tot en met 20 juni 2021 reageren op de openbaarmaking van de gegevens.

In het eerste verzoek vraagt de omroep om postcode en huisnummer van het Uniek bedrijfsnummer (UBN), het aantal geiten op 1 januari 2011 tot en met 1 januari 2021 en het aantal geiten per diercategorie. Die categorieën zijn geiten tot en met 60 dagen oud, van 61 dagen tot en met 1 jaar oud en ouder dan 1 jaar. Het tweede verzoek gaat om gegevens van geiten, rundvee, varkens en pluimvee, waarbij gevraagd wordt naar de postcode en huisnummer van het UBN en het aantal dieren per diercategorie uit de gecombineerde opgave van 2019 en 2020.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief