Algemeen

Bettinehoeve deelt skippyballen uit

Geitenkaasproducent Bettinehoeve heeft bij haar geitenhouders skippyballen uitgedeeld in het kader van Wereld Duurzaamheidsdag afgelopen 7 juni. Het idee is dat de skippyballen de lammeren iets geven om mee te spelen.

De komende tijd zal de Bettinehoeve de skippyballen bij alle 50 geitenhouders die melk leveren uitdelen. Het aantal skippyballen hangt af van het aantal lammeren, maar het gaat om ongeveer vijf stuks per geitenhouder. De skippyballen werden onder andere uitgereikt bij geitenhouder Ton Jansen, door Carolien Pijnenburg en Ward Watzeels van de Bettinehoeve (foto).

“Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en al onze boeren doen mee aan het duurzaamheidsprogramma van de geitenhouderij. Duurzaamheid wordt op verschillende punten beoordeeld en de Bettinehoeve heeft gekozen om dit jaar te focussen op duurzame geitenmelk,” vertelt marketingsmanager Xander van der Bos. Daar hoort ook het binnenverblijf van de dieren bij, in dit geval de lammeren.

Het gaat om normale skippyballen, die aan een touw opgehangen kunnen worden. Niet te laag, anders gaan ze sneller kapot. Van tevoren is getest welke diameter en kleuren het beste werken voor de lammeren.

Foto: Bettinehoeve

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief