Gezondheid

Intervisie tussen praktijken over voorschrijfbeleid antibiotica

In 2022 starten de beroepsverenigingen voor dierenartsen, met financiële steun van LNV, met intervisie-pilots met verschillende dierenartsenpraktijken over het voorschrijfbeleid voor antibiotica. Dat schrijft demissionair minister Schouten van LNV in een brief aan de Tweede Kamer.

In het KSF-dierenartsenrapport (pdf) staat dat er duidelijke verschillen bestaan in voorschrijfpatronen van antibiotica tussen dierenartsenpraktijken en dat het voorschrijfpatroon van dierenartsen binnen een praktijk minder verschilt dan tussen praktijken. De intervisie-pilots geven de mogelijkheid om in gesprek te gaan over de verschillen tussen praktijken en factoren te onderzoeken die deze verschillen veroorzaken, aldus de minister.

De beroepsverenigingen hebben volgens minister Schouten ook aangegeven dat zij gaan meewerken aan het breed verspreiden van bestaande kennis over kritische succesfactoren voor terughoudend antibioticumgebruik en goede ervaringen van individuele veehouders en dierenartsen, zoals in het KSF-rapport wordt aanbevolen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief