Management

Wensen en voorwaarden voor groei geitensector

De provincies Friesland, Gelderland, Brabant en Limburg zien op termijn ruimte voor toekomstige groei van de geitensector. Daarbij zijn er wel enkele wensen en voorwaarden waaraan voldaan moet worden.

Dat blijkt uit de eerste verkenning die LTO Nederland samen met Wageningen Economic Research gedaan heeft bij vier provincies. De groei volgens de vier provincies mogelijk als onder meer het maatschappelijk draagvlak verbetert. Ook moeten bedrijven bijdragen aan het sluiten van kringlopen en het verbeteren van biodiversiteit. De laatste voorwaarde is dat er voldoende marktperspectief moet zijn. Voor alle provincies geldt overigens wel dat de uitslag van het VGO onderzoek wordt afgewacht voordat het bieden van ruimte kan worden overwogen.

De volgende stap voor Wageningen Economic Research en de geitensector is om de voorwaarden van de provincies te vertalen naar haalbare en concrete doelen waarop gemonitord kan worden. Deze concrete doelen zullen dan weer input zijn voor het ontwikkelen van een keurmerk voor verantwoorde bedrijfsontwikkeling. Dit laatste staat voor 2022 op de planning.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief