Gezondheid

Uit voorzorg geen geitenhouderij bij ‘gevoelige’ bestemming

Als het aan de GGD in Friesland ligt dan komen er geen geitenhouderijen binnen een straal van twee kilometer van zogeheten gevoelige bestemmingen. Onder die bestemmingen vallen onder meer woningen, scholen, kinderopvang en bejaardentehuizen. Daarover schrijft Omrop Fryslân.

Naast nieuwbouw staat er in het advies van de GGD ook dat een uitbreiding van bestaande geitenbedrijven niet wenselijk is. De aanleiding voor het advies is een plan voor een geitenhouderij in Boijl. De GGD Fryslân loopt met het advies vooruit op de VGO-III onderzoeksresultaten. De dienst concludeert op basis van onderzoeken in Brabant en Limburg dat er binnen een afstand van twee kilometer van een geitenhouderij een hogere kans is op longontsteking.

Tot er meer bekend is, en de onderzoeksresultaten er zijn, luidt het advies van de GGD dus: geen uitbreiding of bouw van geitenhouderijen. Omrop Fryslân meldt dat omwonenden van de locatie in Boijl blij zijn met het advies.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief