Algemeen

Ierland wil Old Irish Goat beschermen

In Ierland is een campagne gaande om de Old Irish Goat te beschermen. Het stokoude ras wordt bedreigd door een aantal bedrijven dat klanten de mogelijkheid biedt op de dieren te jagen. Op internet zijn foto’s verschenen waarop te zien is dat sommige dieren die worden gedood als trofee worden afgebeeld.

Naar schatting gaat de oorsprong van de Old Irish Goat zo’n 5000 jaar terug. Het ras geniet op dit moment geen wettelijk bescherming en dat betekent dat de populatie van minder dan 300 geiten in gevaar komt.

De Old Irish Goat wordt gekenmerkt door een veelkleurig lange vacht, korte poten en gegolfde hoorns. Op de Ierse website RTE.ie  vertelt Sean Carolan, lid van The Old Irish Goat Project, dat de geiten in wilde kuddes leven maar dat er ook gekruist wordt met geïmporteerde geiten. Carolan wil dat er wetten komen die inheemse rassen beschermen. Intussen heeft het Ierse ministerie van Landbouw gezegd dat de dieren inderdaad beschermd en behouden moeten worden. Een petitie om de Old Irish Goat te beschermen is inmiddels 7.000 keer ondertekend. (Bron foto: Oldirishgoat.ie)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief