Algemeen

Tot 75 procent subsidie groen-economisch herstel

Aanvragen voor de subsidieregeling Investeren in groen-economisch herstel kunnen worden ingediend. De subsidie is bedoeld voor investeringen het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Voor een ondernemer die op het moment van aanvraag 40 jaar of jonger is, is het subsidiebedrag 75 procent van de investering.

Voor ondernemers van 41 jaar of ouder is het subsidiebedrag 60 procent van de investering. Voor de subsidieregeling geldt een minimale investering van 25.000 euro en maximaal 150.000 euro. Een bedrijf kan maximaal voor twee investeringen subsidie ontvangen. De lijst met investeringen die in aanmerking komen voor de regeling is hier te vinden.

Investeren in groen-economisch herstel is een van de twee subsidies van het Economisch Herstelfonds. Het Europese fonds moet de landbouwsector helpen economisch sterker te maken na de uitbraak van corona. Aanvragen voor de subsidie moeten uiterlijk 14 februari 2022 zijn gedaan. De beoordeling gebeurt op basis van een puntensysteem. Aan elke investering wordt een bepaald aantal punten meegegeven. Wanneer er meer aanvragen zijn dan budget zullen de aanvragen met de laagste aantallen punten geen toekenning ontvangen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief