Algemeen

Spel ‘Om Tafel’ moet helpen bij bedrijfsopvolging

Onderzoekers en studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden hebben samen met 8D Games, NHL Stenden en het werkveld een bordspel ontwikkeld voor bedrijfsopvolgers in de agrarische sector.

Met het spel krijgenbedrijfsopvolgers een beter beeld van wat er allemaal bij een bedrijfsovername komt kijken. Uit de praktijk is namelijk gebleken dat hier vaak nog veel onduidelijkheid over betstaat. Daarnaast is het niet altijd eenvoudig het gesprek hier thuis over te voeren. Na verschillende brainstormsessies van onderzoekers met studenten van de opleiding Dier- en Veehouderij bleek een bordspel de vorm die op het meeste enthousiasme van de doelgroep kon rekenen.

In het spel Om Tafel nemen de spelers de rol aan van de familie Beukenboom. Op de boerderij van de familie Beukenboom staat een overname op de planning, maar daar komt meer bij kijken dan je zou denken. Spelers moeten er samen voor zorgen dat de overname goed verloopt, door aandacht te besteden aan de wensen en eisen van ieder familielid.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief