Algemeen

Blije Geit naar het topje van de berg

Melkgeitenhouderij Papen-Olbach in Vragender (Gld) is begonnen met de bouw van een nieuw stalsysteem. De geiten van het bedrijf zullen later dit jaar de beschikking hebben over een ‘berg’ met verdiepingen.

In de afgelopen periode heeft Mattijn Papen het nieuwe stalsysteem getest in een proefopstelling. Samen met Geitenbelang is de Achterhoekse geitenhouder bedenker van de Blije Geit. Onder die noemer worden geiten gehouden op zowel een vlakke (actieve) vloer als op terrassen (liggedeelte) waarop de mest en urine gescheiden worden opgevangen. Het doel? Emissies reduceren.

Het ultieme doel van Papen, zo liet hij afgelopen zomer weten, is dat zijn gehele bedrijf wordt ‘dicht gebouwd’ met het Blije Geit-stalsysteem. Hij sprak destijds al over een berg waarbij beide hellingen uit terrassen bestaan en de geiten aan weerszijden kunnen liggen, klimmen en klauteren. En precies daaraan wordt nu gewerkt.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief