Algemeen

Stakingen bij Ausnutria in Ommen en Leeuwarden

Medewerkers van Ausnutria in Ommen zijn vanmorgen (woensdag 24-1) om 6.00 voor 48 uur in staking gegaan. Inzet van de staking is een betere ontslagvergoeding.

Ausnutria, producent van baby- en kindervoeding, maakte bekend een grote reorganisatie door te voeren. Dat betekent dat er in Ommen 69 banen verdwijnen. Bij de vestigingen in Leeuwarden en Kampen verdwijnen respectievelijk 22 banen. In Leeuwarden is de staking al eerder begonnen. De vakbonden roepen binnenkort op om ook in Kampen het werk neer te leggen.

FNV en CNV Vakmensen eisen een goed sociaal plan, met een betere ontslagvergoeding. Ausnutria biedt nu 0,6 maandinkomen per gewerkt dienstjaar. Ron Vos, bestuurder FNV Voedingsindustrie: “Ausnutria geeft aan de werknemers die hun baan gaan verliezen dankbaar te zijn voor hun bijdrage in de achterliggende jaren. Mooie woorden, nu nog een mooi sociaal plan.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief