Algemeen

De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking gaan samen verder

Diervoedercoöperaties De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking starten vanaf 29 april 2024 als nieuwe fusiecoöperatie. De Algemene Ledenvergadering van De Vlak en de Ledenraad van ABZ hebben hier op 23 april toestemming voor verleend. De nieuwe coöperatie gaat verder onder de naam Coöperatie ABZ U.A. en zal naar buiten treden onder de handelsnaam ABZ Diervoeding.

Vanaf 1 februari 2023 hebben de coöperaties intensief samengewerkt. In deze periode zijn er stappen gezet naar een volledige samenwerking. Vanaf november 2023 is gestart met een fusieonderzoek. De conclusies van dit onderzoek hebben geresulteerd in positieve besluitvorming op 23 april.

“Wij geloven in de kracht van een regionale aanpak”, zegt Marcel Roordink, voormalig algemeen directeur van ABZ De Samenwerking. “De fusie met De Valk Wekerom maakt dat we in alle regio’s een nog uitgebreider assortiment diervoeders plus bijbehorend advies kunnen aanbieden. Zowel in de reguliere, als biologische markt kunnen we de gehele markt vanuit eigen fabrieken bedienen.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief