Kennispartnerbericht van Geiterij

De perfecte aanvulling op eiwitarme voorjaarskuilen

Het uitdagende weer in het voorjaar heeft geresulteerd in natte kuilen met weinig ruw eiwit. De vroegere kuilen hebben nog hoge VEM-waarden met laag ruw eiwit, de latere kuilen (begin juni) hebben een hogere opbrengst met een wat lagere voederwaarde. Deze hoge opbrengst zorgt ervoor dat de kuilen wat stengeliger zijn en daardoor ook traag.

De algehele trend is dat het ruw eiwit in de eerste snede van dit jaar laag is . Tevens zien we dat de eiwitprijzen op een hoog niveau zitten, waardoor alternatieve eiwitbronnen zeer interessant kunnen zijn. Goede alternatieven zijn bijvoorbeeld Maxammon Grain en ProtiPEQ. Dit zijn beide eiwitbronnen op basis van slow release ureum. In Maxammon Grain zit het ureum gesloten in het graan en ProtiPEQ bestaat uit minuscule stikstofdruppels opgesloten in een unieke vetmatrix.

Maxammon

Maxammon is een product wat granen ontsluit en het eiwitgehalte van de granen substantieel verhoogt (tot 18%). Het behandelde graan heeft de volgende eigenschappen:

  1. Bevat meer eiwit dan gewone (geplette) gerst waardoor het tekort aan eiwit deels wordt aangevuld
  2. Geeft veel rustige pensenergie voor de maximale ontwikkeling van pensbacteriën waardoor het rantsoen beter verteerd wordt
  3. Bevat veel glucogene energie voor hogere melk- en melkeiwitproductie
  4. Voorkomt pensverzuring omdat het 50 gram buffer per kg bevat en een hoge pH waarde heeft
  5. Verlaagt de voerkosten

ProtiPEQ

Heeft u niet de extra energie nodig maar zoekt u een goedkope geconcentreerde eiwitbron dan is ProtiPEQ het uitgelezen product.

  1. Constante afgifte van ureum in de pens wat zorgt voor een stabiel ammoniak niveau
  2. Verbeterde vertering en eiwitbenutting
  3. Zeer geconcentreerd waardoor de geit meer droge stof uit ruwvoer op kan nemen
  4. Verlaagt de voerkosten.

Heeft bovenstaande informatie uw interesse gewekt? We kijken graag vrijblijvend mee naar uw rantsoen voor de mogelijkheden! Neem contact op via 013-5051658 of stuur een e-mail naar info@geiterij.com.

Geiterij
Over Geiterij
Geiterij is een jong dynamisch bedrijf die zich gespecialiseerd heeft in de melkgeitenhouderij. Met onze concepten ‘Verzorging’, ‘Voeding’ en ‘Gewassen’ leveren we een bijdrage aan gezonde melkgeiten met een efficiënte productie.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief