Kennispartnerbericht van SAC

Middenin de lammertijd

Yes, het is weer lammertijd! Een bijzonder mooie periode waarin we heel veel nieuw leven om ons heen mogen ervaren. Genietend van het moment van geboren worden en binnen no-time staan de nog natte, en oh zo tere lammetjes al op hun poten. De wereld verkennend en genietend van de eerste (kunst)biest die ze krijgen. Elke keer weer aandoenlijk om te zien.

Investeren voor de toekomst

Maar, een enorme intensieve tijd voor de geitenhouders. Op elk moment van de dag en weken achter elkaar staan ze paraat om er voor hun geiten en hun jongen te zijn. Eten, slapen, het familieleven etc. wijken hier diverse keren voor. Het is echt investeren voor de toekomst. Zorgen dat alles klopt en dat het de geiten en hun jongen aan niets ontbreekt. Voldoende en goed voedsel en een comfortabele plek om te kunnen liggen en continu in de gaten houden of ze het goed blijven doen. En natuurlijk de onrust, indien het bij een geit of hun lam niet goed blijkt te gaan.

Inspanningen worden beloond

Maar al deze inspanningen worden zeker beloond. Over een aantal weken is, voor de meeste geitenhouders, de ergste drukte weer achter de rug en is het volop genieten van al het nieuwe leven. En genietend van dit nieuwe leven, dragen deze jongen natuurlijk weer volop bij aan de verdere ontwikkelingen van het bedrijf. De lammetjes worden volwassen geiten en binnen de kortste keren draaien ze (de uitverkorenen) volop mee in de dagelijkse routine en leveren ze eveneens volop geitenmelk.

Meer informatie

Benieuwd naar de melkoplossingen voor geiten die SAC kan bieden? Lees verder of neem contact met ons op.

SAC
Over SAC
SAC levert melkoplossingen die uw dagelijkse werk vereenvoudigen in een ergonomisch optimale omgeving met focus op de geit en haar comfort. Samen kijken we naar uw doelen en uitdagingen, zodat we gezamenlijk de best passende oplossingen vinden, voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief