Kennispartnerbericht van Agrifirm

Nieuw: Geitenbrij “It is al op foardat we de aore bân fulle kinne!”

Afgelopen oktober lanceerde Agrifirm op ‘Melken voor Morgen’ een nieuw en baanbrekend voerconcept: Geitenbrij. 100% van de brok is vervangen door een mix van vochtrijke en droge voerstromen. Geitenbrij is een zeer smakelijk en constant samengesteld krachtvoermengsel, dat past binnen ieder rantsoen en op ieder bedrijf.

Circulair diervoer

In samenwerking met de Wageningen Universiteit is er een onderzoek gestart. Inmiddels zijn de proeven succesvol afgerond en is Agrifirm, in samenwerking met Bonda, de geitenbrij verder gaan uitrollen in de sector.  Bonda is een specialist in het verwerken van reststromen uit de levensmiddelenindustrie. Hiervan maken zijn vochtrijk mengvoer, zowel in stapelbare als in vloeibare vorm. Ze zijn daarmee voorloper in het aanbieden van circulair diervoeder. Een logische partner, waar wij als Agrifirm graag een samenwerking mee aan gaan, omdat we al 30 jaar ons inzetten voor de ontwikkeling van de geitensector. Geitenbrij wordt samengesteld op basis van producten die binnen 300km van de fabriek verkrijgbaar zijn. Bovendien hebben de gebruikte componenten een lagere carbon foodprint. Daardoor worden er grote stappen gemaakt in de verdere verduurzaming van de geitensector. Geitenbrij is stapelbaar een daardoor gemakkelijk op te slaan op het boerenerf.

Ruwvoertekort

Het voorjaar heeft veel geitenhouders voor de nodige uitdagingen gesteld. Het late inzaaien van gewassen, heeft in vele  gevallen tot ruvwoertekorten. Geitenbrij wordt nu, naast een krachtvoervervanger, ook als ruwvoervervanger ingezet. Al met al zien wij een groeiende groep tevreden geitenhouders die Geitenbrij al gebruiken. Zoals een van onze klanten zegt: “It is al op foardat we oare bân fulle kinne!”

De voordelen van geitenbrij op een rij:

  • JAARROND constant mengsel, stabiel en smakelijk
  • Minder kans op voerfouten en minder selectie
  • Lagere tijdsinvestering op gebied van voeren
  • Hogere Ds-Opname en betere (pens)gezondheid
  • Hogere melkproductie, lagere voerkosten; hogere voerwinst

Geitenbrij gaat verder dan voer

  • Lagere carbon footprint
  • Liquiditeitsmanagement
  • Hoge voersnelheid, inslurven is niet nodig
  • Op tijd mee beginnen, is ruwvoer ‘besparen’

Wil je meer weten over geitenbrij? Bel uw geitenspecialist of onze klantenservice op 088 488 29 70 (regio’s Noord) of 088 488 29 72 (regio’s Zuid). Je kunt ook een mail sturen naar klantenservice@agrifirm.com

Agrifirm
Over Agrifirm
Agrifirm is dé totaalleverancier voor de geitenhouderij. Van biest, melkpoeders en mengvoeders, tot additieven. Uiteraard altijd voorzien van kennis en advies op maat.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief