Kennispartnerbericht van Geiterij

Ruwvoer de groene motor

De dagen lengen, de temperatuur stijgt en de weilanden kleuren weer frisgroen. Een nieuw groeiseizoen en een drukke tijd is aangebroken. Om straks een smakelijk en gezond (winter)rantsoen te kunnen serveren, is een goede start van het groeiseizoen essentieel.

Inkuilen bij elk weertype

Een goed geconserveerde kuil bevat meer energie en eiwit en wordt beter opgenomen. Een hogere ds-opname uit ruwvoer geeft een betere penswerking en meer melk. De weersomstandigheden tijdens het maaien, bepalen grotendeels de hoeveelheid suikers in het gewas. De meeste melkzuurbacteriën zetten alleen enkelvoudige suikers om in melkzuur en azijnzuur. De unieke ABER-F1 bacterie in Powerstart® Instant zet zowel enkel- als meervoudige suikers om tot melkzuur en is geschikt om onder alle weertypen een smakelijke kuil te produceren. Tasty Silage Grass past beter bij drogere, suikerrijke en broeigevoelige kuilen. De melkzuurvormende bacteriën zorgen ervoor dat de pH snel daalt en het gevormde azijnzuur werkt broeiremmend.

Een goed rantsoen begint op het land

Een rantsoen kan de ruwvoerkwaliteit niet opwaarderen, dat moet in de basis goed zijn. Met Grow PEQ® Maize begint een goede kuil op het land. Deze biostimulant voor de mais stimuleert de energievoorziening in de plant zodat deze al in een vroeg stadium een boost krijgt. Door een betere wortelontwikkeling worden voedingsstoffen beter opgenomen. De plant is vitaler en beter bestand tegen stresssituaties zoals droogte. Daarnaast zorgt Grow PEQ Maize, wat gelijktijdig met de gewasbescherming kan worden ingezet, voor een hogere kolfopbrengst, meer voedingswaarde, een snellere rijping en vitale restplant.*

* Bron: Onderzoek uitgevoerd door CAH Dronten i.s.m. Alltech, 2013.

Geiterij
Over Geiterij
Geiterij is een jong dynamisch bedrijf die zich gespecialiseerd heeft in de melkgeitenhouderij. Met onze concepten ‘Verzorging’, ‘Voeding’ en ‘Gewassen’ leveren we een bijdrage aan gezonde melkgeiten met een efficiënte productie.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief