Kennispartnerbericht van Speerstra

Tips tegen hittestress

Volgende week worden er weer zomerse temperaturen voorspeld! Schakel op tijd met onderstaande tips om hittestress zoveel mogelijk te voorkomen.

1. Stal

Mest de potstal uit vóór een hitteperiode. Er komt veel warmte vrij vanuit de pot. Zorg daarnaast voor voldoende ventilatie, zodat de warmte die vrijkomt ook weg kan.

2. Drinkwater

Drinkwater is erg belangrijk als je de melkproductie wilt standhouden. Zorg voor voldoende vers drinkwater. Een geit drinkt ongeveer 7 tot 10% van haar lichaamsgewicht, dus 4,5 tot 7 liter/dag. Als de opname van drinkwater achter blijft zal kort hierop ook de dip volgen.

3. Rantsoen

Voer een buffer tegen mogelijke pensverzuring. Hittestress heeft een negatief effect op de eetlust. Vaak worden de krachtvoeders tijdens deze hittestress periodes wel opgegeten/uitgeselecteerd. In krachtvoerrijke rantsoenen kan dit mogelijk leiden tot pensverzuring.

MaxiBuff is een natuurlijke pensbuffer met verschillende ingrediënten, die zorgen voor een  effectieve en langdurige bescherming tegen pensverzuring.  Door het toevoegen van Maxibuff is het mogelijk om de schommelingen in de pH te verkleinen en daardoor een stabieler pensmilieu te creëren.

Maxibuff is rijk aan coccolithoforen. Deze platen van calciumcarbonaat waren ooit gevormd door eencellige algen. Ze hebben een complexe structuur, rijk aan poriën en microporiën. Hierdoor ontstaat een groot oppervlak om zuur te neutraliseren.

Uitgebreide praktijkproeven hebben aangetoond dat Maxibuff probleemloos natriumbicarbonaat kan vervangen. Daarnaast is Maxibuff smakelijker en niet onbelangrijk een goedkoper alternatief.

Speerstra
Over Speerstra
Speerstra Feed Ingredients BV is een internationale handelsonderneming en importeur van hoogwaardige ingrediënten voor de diervoedersector. In samenwerking met afnemers, leveranciers en onderzoeksinstituten ontwikkelen wij innovatieve productconcepten.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief