Melken

25 miljoen kg melk voor OGC

De consumptie van geitenzuivel en biologischje voeding is in het afgelopen decennium snel gegroeid. De Organic Goatmilk Coöperatie (OGC) heeft in de afgelopen 10 jaar hard aan de weg getimmerd. Onder de streep staat op dit moment 25 miljoen kg melk per jaar.

OGC telt ruim 50 leden in drie landen: Nederland, België (Vlaanderen) en Duitsland (NordRhein-Westfalen). De geitenbedrijven binnen de coöperatie zijn divers: ze hebben een schaal van amper 100 ton tot ruim 1,5 miljoen kg melk. De afzet vindt plaats in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De ruim 20 afnemers zijn actief in diverse biologische zuivelsegmenten: harde en zachte kaas, dagverse zuivel en melkpoeder.

De markt voor harde kaas is volgens OGC vrij stabiel en groeit gestaag, die van zachte kaas groeit sterker en ook voor dagverse zuivel zijn de mogelijkheden talrijk. Vooral de vraag naar melk voor verpoedering groeit hard. Diverse spelers zijn in Europa en wereldwijd aan de slag met babyvoeding op basis van biologische geitenmelk. Verder is er ook steeds meer vraag naar melkpoeder voor sport- en ouderenvoeding.

In het komende nummer van vakblad Geitenhouderij lees je een interview met voorzitter Jan Dijkstra en bestuurder Ariën Pijlman van  de Organic Goatmilk Coöperatie.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief