Management | Premium

‘Biologisch is niet genoeg’

Renaat Devreese was een van de eerste biologische geitenhouders van Vlaanderen. De nestor van de Vlaamse sector gelooft heilig in gezond voer als basis van een sterke veestapel. Zijn 300 melkgeiten krijgen al zeven jaar geen antibiotica meer. Biologisch-dynamisch is de volgende stap.

Renaat Devreese is een bekende naam in de Vlaams-Belgische geitenhouderij. Hij startte zijn geitenbedrijf in 1987. “Toen werd er in Vlaanderen nog geen miljoen liter melk geproduceerd”, herinnert de geitenhouder zich. Inmiddels ligt de Vlaamse productie op zo’n 30 miljoen kilo melk.

Gemiddeld 1.329 liter

De 300 geiten van Devreese produceren gemiddeld 1.329 liter melk met 3,91 procent vet en 3,12 procent eiwit. Hiermee presteert het bedrijf boven het Vlaamse gemiddelde van 1.100 kilo. Alhoewel de resultaten niet onderdoen voor de gangbare geitenbedrijven, moet Devreese erkennen dat er een prijskaartje aan het biologische boeren hangt. Nadat hij de boekhouding erop naslaat, constateert hij dat de kostprijs van melk inclusief arbeid 77 cent bedraagt.

Lees de gehele reportage in de nieuwste uitgave van vakblad Geitenhouderij (nr.1 2020)

Je hebt zojuist een Premium-artikel gelezen.
Het aantal premium-artikelen dat je kunt lezen is beperkt. Wil je meer Premium lezen? Maak dan een gratis profiel aan.
Dit Premium-artikel krijg je cadeau. Onbeperkt lezen? Nu proberen
Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief