Management

Subsidie voor onderzoek naar High Welfare Floor

Agrifirm, Exlan Advies en ID Agro hebben een subsidie gekregen voor onderzoek naar de High Welfare Floor. Dat meldt Agrifirm. De High Welfare Floor is een innovatie vloer die onder meer kan helpen de ammoniakemissie te reduceren.

“Dankzij de Subsidie brongerichte verduurzaming (Sbv) kunnen we de High Welfare Floor nu op vier geitenbedrijven inzetten. Ook breiden we de metingen naast ammoniak uit naar geur, fijnstof en methaan”, vertelt projectleider Elroy Vlemminx van Exlan Advies.

De vloer zou een alternatief voor de luchtwasser kunnen zijn. In 2019 zijn daarvoor de eerste stappen gezet. “We kwamen al snel uit bij de High Welfare Floor van ID Agro, een innovatieve vloer die mest en urine bij de bron scheidt”, vertelt Vlemminx. ID Agro en Agrifirm zijn samen partijen gestart met metingen bij geitenhouderij Johan van Heesch in Olland. De resultaten van die metingen zijn nu gebruikt als onderbouwing voor de subsidieaanvraag.

In Geitenhouderij 6 van 2021 staat een uitgebreid artikel over de vloer.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief