Wetgeving en regels

Provincie Groningen stelt geen geitenstop in

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben besloten om geen provinciaal moratorium op de vestiging of uitbreiding van geitenhouderijen (geitenstop) in te stellen.

Voormalig minister Staghouwer van LNV vroeg in februari aan onder andere de Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen om de invoering van een geitenstop in overweging te nemen. Maar volgens de provincie Groningen is een provinciale geitenstop niet nodig “omdat gemeenten goed in staat zijn zelf passende maatregelen te nemen”.

Wel geitenstop in Drenthe

Ook de provincie Zeeland is niet van plan om een geitenstop in te stellen. In Friesland geldt momenteel eveneens geen provinciaal verbod op uitbreiding en vestiging van geitenhouderijen. De provincie Drenthe wil wel een moratorium instellen, net als acht provincies in Nederland dat al eerder deden.

Geitenstop in Gelderland weer ter discussie

De geitenstop in Gelderland staat opnieuw ter discussie, meldt Omroep Gelderland.  Politieke partijen in Gelderland twijfelen of de geitenstop nog wel houdbaar is nu voor de patiëntenstudie binnen het VGO-III-onderzoek veel te weinig patiënten met longontsteking zijn gevonden. Dat zorgt voor twijfel en ongemak bij een deel van de Gelderse politiek.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief