Algemeen

Gerard Heerink nieuwe voorzitter Platform Melkgeitenhouderij

Gerard Heerink is vanaf 1 januari 2024 de nieuwe voorzitter van Platform Melkgeitenhouderij. Dat meldt het platform. Heerink neemt die taak over van Jos Tolboom die sinds 1 september 2017 voorzitter is.

Heerink is 67 jaar en woont in Alphen (NB.) Na de opleiding tot levensmiddelentechnoloog in Wageningen, heeft hij achtereenvolgens in het management/de directie gewerkt bij de Katholieke Land- en Tuinbouwbond te Haarlem, Zuivelcoöperatie Coberco, Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie, Zuivelcoöperatie Friesland Foods/FrieslandCampina, Zuivelbedrijf Milkiland (Oekraïne) en Branchevereniging Fedecom.

Heerink: “De rode draad in mijn leven en werk is de betrokkenheid en actieve inzet voor landbouw en voedsel. De ontwikkeling van de agro- en foodsector ervaar ik als bijzonder boeiend. Het is voor alle betrokkenen immers een continue uitdaging om met sterk wisselende natuurlijke en klimatologische omstandigheden elke dag weer veilige, gezonde, duurzame en betaalbare producten aan consumenten aan te bieden. Na mijn actieve werkperiode in verschillende leidinggevende rollen bij onder andere ZLTO, FrieslandCampina en Fedecom (de branchevereniging mobiele (agro)techniek), ben ik nu in de gelegenheid gesteld om als voorzitter van het Platform een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de geitensector. Mijn drijfveer was en is om de agrosector en de mensen die daarin hun brood verdienen vooruit te helpen. De uitdaging voor de toekomst is om het verdienvermogen van de sector te versterken en tegelijkertijd duurzaam te produceren. En dat is een heel groot spanningsveld. In mijn eerste kennismaking met de geitenzuivelsector heb ik gemerkt dat deze bedrijfstak daar ook middenin zit. Aan de ene kant de druk en de kansen van de markt voor geitenzuivel en aan de andere kant de maatschappelijke randvoorwaarden van diergezondheid en dierenwelzijn, de emissie van broeikasgassen, behoud van natuur enzovoort. In de ervaringen die ik door de jaren heen heb opgedaan is mijn overtuiging gegroeid dat ondernemers in de agrofoodsector in staat zijn flexibel in te spelen op veranderingen in marktvragen en maatschappelijke eisen. Met doelgerichte, praktische, eigen initiatieven en innovaties aan de samenleving laten zien wat ondernemers tot stand kunnen brengen. Dat is de beste manier om vertrouwen van consumenten, burgers en de samenleving (en dus ook de overheid) te winnen. Daar is de geitensector op verschillende vlakken al volop mee bezig. Er ligt een duidelijke missie en visie die een uitstekende leidraad biedt voor het werk van het Platform in de komende jaren. Ik zie daarom uit naar een plezierige samenwerking met betrokken bestuurders en medewerkers van de LTO Vakgroep Geitenhouderij en Nederlandse Geiten Zuivel Organisatie.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief