NIEUWS

Warme geitenmelk is gezondheidsdrank in Taiwan
30 apr 2015Veel Taiwanezen nemen voordat ze gaan slapen een glaasje warme geitenmelk. Dat vertelt geitenspecialist Emiel van Haaren in vakblad Geitenhouderij. Geitenmelk wordt in Taiwan gezien als een functioneel voedingsmiddel. Het zou onder meer goed zijn voor de bloedcirculatie en de luchtwegen en helpen tegen diabetes.

Witte geit Corrie 162 productietopper 2014
30 apr 2015Voor de derde achtereenvolgende keer voert Corrie 162 van Durk en Jurjen Groenveld uit Wommels de lijst aan van geiten met de hoogste productie. Nu met een CVE van 19. Dat staat in de bijlage Witte Toppers 2014 van vakblad Geitenhouderij.

Karditsel wint met kardoenkaas innovatie-award
28 apr 2015Karditsel, de onlangs gestarte geitenkaasmakerij in het Belgische Lummen, heeft een van de vijf innovatie-awards gewonnen van de Land- en tuinbouw van de provincie Limburg (België). De kaasmakerij kreeg de award omdat zij, nu nog in testomstandigheden, plantaardig stremsel gebruikt om van de geitenmelk kaas te maken.

Patiënten Q-koorts eisen schadevergoeding overheid
24 apr 2015Q-koortspatiënten eisen voor de rechter een schadevergoeding van de overheid. Daarnaast wordt met minister Edith Schippers van VWS overlegt over een schikking.

Rinie Raymakers wint Agroscoopbokaal
17 apr 2015Geitenhouder Rinie Raymakers heeft woensdag de Agroscoopbokaal 2015 van ForFarmers Hendrix gewonnen. De bokaal werd uitgereikt door Yvon Jaspers.

Melkprijzen januari-februari 2015
26 mrt 2015De gemiddelde voorschotmelkprijs is in februari 2015 € 75,88 per 100 kg standaardmelk. Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar is dat een toename van € 4,25 per 100 kg, ofwel een plus van 5,9 procent. Ten opzichte van de vorige publicatie in december is de gemiddelde melkprijs gedaald met € 0,35 per 100 kg. Dit komt door andere vet- en eiwitgehaltes in de standaardmelk en door een enkele prijsverlaging.

'Smulkaas' van De Mekkerstee wint Cum Laude
23 mrt 2015De geitenkaas van De Mekkerstee (Ouddorp, ZH) is in de kaas- en zuivelwedstrijd Cum Laude winnaar geworden in de ‘overige categorieën kaas’.

‘Binnen eerste levensuur de eerste portie biest’
19 mrt 2015In de professionele melkgeitenhouderij is het probleemloos opfokken van de lammetjes tot dekrijpe dieren echt specialistenwerk. Het vergt veel inzet en betrokkenheid van de boer en zijn medewerkers. En als het fout gaat, gaat het meestal ‘goed’ fout. Dat vertelt dierenarts Peter Vermoessen (DAP Lintjeshof) in vakblad Geitenhouderij.