Kennispartnerbericht van Agrifirm

Agrifirm levert nieuwe generatie pensbestendige eiwitten

Op 19 oktober vond de officiële opening plaats van de nieuwe CO2-neutrale productielijn voor AminoGo: een nieuwe generatie pensbestendige eiwitbronnen waarmee geiten en koeien meer darmverteerbaar eiwit uit soja- en raapschroot kunnen halen. Hierdoor wordt het rantsoeneiwit efficiënter benut, wat leidt tot een lagere stikstofuitstoot. Met deze duurzame investering creëren we nieuwe wegen om technologische vernieuwing in de agrarische sector vorm te geven. Op die manier maken we ons hard voor een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties.

Greenwave-technologie

De gepatenteerde Greenwave-technologie maakt gebruik van radiofrequentie. De technologie is gebaseerd op het van binnenuit verwarmen van het product door middel van radiofrequentiegolven en is vergelijkbaar met het gebruik van de magnetron, maar door de hogere golflengte is het beter toepasbaar in industriële productie met grote volumes en hoge uniformiteit. Het gebruik van radiofrequentie wordt al wel toegepast in de humane voedingsmiddelenindustrie. Maar de toepassing voor het opwaarderen van veevoer is compleet nieuw. Tijdens het proces wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen; het proces is volledig elektrisch op basis van 100% groene stroom. De restwarmte die ontstaat tijdens het productieproces wordt eveneens hergebruikt. De ecologische voetafdruk die gepaard gaat met de productie van deze pensbestendige eiwitten is daarmee tot een minimum beperkt. En daar profiteert de veehouder ook direct van. De nieuwe productielijn in Oss is in de zomer van 2023 in gebruik genomen. AminoGo wordt inmiddels verwerkt in ons mengvoer, dus ook in de meeste geitenvoeders. Het product kan ook enkelvoudig afgenomen worden. Met AminoGo bieden we onze veehouders een duurzaam pensbestendig eiwit dat ook nog eens goed is voor de gezondheid van geiten en koeien.

De innovatie van morgen, nu al in onze brokken.

Geduputeerde Marc Oudenhoven (portefeuille Agrarische Ontwikkeling en Bestuurlijke Samenwerking) opende samen met Voorzitter van de RvC Arian Kamp de nieuw productielijn in Oss.
Agrifirm
Over Agrifirm
Agrifirm is dé totaalleverancier voor de geitenhouderij. Van biest, melkpoeders en mengvoeders, tot additieven. Uiteraard altijd voorzien van kennis en advies op maat.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief