Gouden geitenkazen

Maatschap Boere-Vlooswijk, Abdij OLV van Koningshoeven en Kaasboerderij De Ruurhoeve. Deze drie ondernemingen wonnen met hun geitenkaas in een van de categorieen tijdens de Cum Laude Awards 2019, de verkiezing van de lekkerste kaas gemaakt op de boerderij.

De winnaar in de categorie Boerengeitenkaas (van rauwe melk) is Maatschap Boere-Vlooswijk uit Papekop. De jury omschreef deze kaas als ‘gave kaas, soepel en zacht’.
De categorie Ambachtelijke geitenkaas (kan zowel van rauwe melk als van verhitte melk zijn, de melk is aangekocht) is gewonnen door Abdij OLV van Koningshoeven uit Berkel-Enschot. Deze kaas kreeg van de jury de maximale score van 100 punten.
Kaasboerderij De Ruurhoeve van de familie Ansems uit Hoogeloon won in de categorie Kaas van de Boerderij Geitenkaas (van verhitte melk). Het commentaar van de jury luidde: ‘mooie kaas, stevige structuur, fijn in balans’.

Naast deze categoriewinnaars waren er ook onderscheidingen voor geitenkazen van onder andere Geitenkaasmakerij De Brömmels uit Winterswijk-Woold, Utopiahoeve uit Schagerbrug, MooiMekkerland uit Stolwijk en De Mèkkerstee uit Ouddorp.

Delen via:

Reacties zijn gesloten.