Kennispartnerbericht van Agrifirm

Optimalisatie van Lammerenvoeding: Een Revolutionair Programma

In een baanbrekende samenwerking tussen lammerspecialisten, geitenadviseurs en voedingsdeskundigen heeft Agrifirm een uniek jongvee rantsoenberekeningsprogramma ontwikkeld. Dit innovatieve programma put uit een schat aan praktijkdata van diverse geitenbedrijven en is gebaseerd op het beproefde Goatstart concept.

Data-gestuurde precisie

Het programma, dat zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld, combineert de expertise van geitenadviseurs met geavanceerde rantsoenberekeningen. Hierdoor is Agrifirm in staat om nauwkeurig de behoeften van lammeren te bepalen en adviezen op maat te leveren die perfect aansluiten bij de specifieke situatie van het bedrijf, inclusief beschikbare ruwvoer en assortiment.

Rantsoenen voor optimaal resultaat

Met vijf verschillende rantsoenen – berekend, geladen, gelost, opgenomen en verteerd – wordt gestreefd naar een optimale afstemming tussen advies en voerpraktijk. Door middel van leeftijdscategorieën in maanden kan per ontwikkelingsfase van het lam de juiste voedingsbehoefte worden bepaald, wat resulteert in duurzame groei en ontwikkeling.

Specifieke Fasen, gerichte aandacht

Het programma richt zich ook specifiek op drie cruciale momenten tijdens de lammerenperiode: spenen, dekken en transitie. Door tijdig bij te sturen op de nutritionele behoeften van de lammeren, rekening houdend met hun leeftijd en ontwikkeling, worden deze belangrijke fasen met extra zorg begeleid.

Voordelen voor geitenhouders

Wat levert dit op voor geitenhouders:

  • Voeding op maat, afgestemd op individuele behoeften.
  • Gezonde, goed ontwikkelde lammeren.
  • Verbetering van het voersaldo.
  • Investeren in Duurzaamheid

Door bewust te investeren in gerichte voeding, zowel qua krachtvoer als ruwvoer, wordt de algehele gezondheid en duurzaamheid van lammeren en geiten naar een hoger niveau getild.

Als je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden of vragen hebt, kun je contact opnemen met één van onze lammerspecialisten:

Tessa Pieffers: 06-82895012
Jolanda Samplonius: 06-28442520
Elske Coppens: 06-48565524

Agrifirm
Over Agrifirm
Agrifirm is dé totaalleverancier voor de geitenhouderij. Van biest, melkpoeders en mengvoeders, tot additieven. Uiteraard altijd voorzien van kennis en advies op maat.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief